Virtuális kiállítás, avagy akinek tetszik, járjon utána!

Miért jó egy virtuális kiállítás?

Először is, nem kell kimozdulnunk otthonról, maradhatunk a kényelmes kis fotelünkben, s akár pizsamában is végignézhetjük a kiállítást. Ráadásul 0-24-es a nyitva tartás… 


A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár az idei Ars Sacra
(Kép forrása: www.ars-sacra.hu)
Fesztiválra egy nem mindennapi programmal készül. A virtuális kiállításuknak egy részét online csodálhatjuk meg, s ha felkelti az érdeklődésünket, akkor bizony ki kell kelnünk a fotelból, farmerra kell cserélnünk a pizsamanadrágot és el kell látogatnunk Székesfehérvárra.

(Kép forrása:http://helyismeret.vmk.hu/)

A könyvtár a Fejér megyei templomokról készült képeslapgyűjteménye egy részét mutatja be az érdeklődőknek online, a helyismeret.vmk.hu oldalon. Ha a virtuális világ nem elég,  akkor látogass el a székesfehérvári Oskola utcába.

"Az egyes települések fontos épületeit megörökítő képeslapok közül sok ábrázol templomot. Fejér megye 108 településén általában nem is csak egy-egy templom épült az évszázadok során. Most csak azokat válogattuk ki, amelyek önállóan, esetleg utcaképben láthatóak a képes levelezőlapokon." - olvashatjuk az Ars Sacra Fesztivál honlapján a programajánlót. 

Fedezzük fel Fejér megye templomait először virtuálisan, majd személyesen is!





Megjegyzések