Indul a pálos busz




A Pálos Rend idén ünnepli alapításának 750. évfordulóját. Az emlékévet 2020. január 20-án a budapesti Szent István Bazilikában szentmise keretében nyitotta meg Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek Boldog Özséb ünnepén.






A megnyitó esemény után, január 24-én a bazilika elől a Pálosan szép az élet című vándorkiállítás keretében egy pálos kiállítóbusz indult útjára. A busz egész évben nemcsak az ország számos pontjára, hanem Erdélybe, Felvidékre és Lengyelországba is ellátogat tisztelegve Boldog Özséb emlékének. A budapesti lakosok nagy örömére a busz lengyelországi körútjáról visszatérve 2020. február 5. és március 1. között a Nemzeti Múzeum kertjében most újra megtekinthető. A tárlat naponta 10 és 18 óra között van nyitva. 


A kiállítás arculattervezője, Török Máté a megvalósítással kapcsolatos szándékokról így nyilatkozik:

Készítette: Muray Gábor
"A pálos rend vándorkiállítása számos célt szolgál. Bemutatja a rend történetét, viszontagságait, megmutatja mennyire szorosan kötődik a rend és a magyarság története, megmutatja a csend és a szerzetesi hivatás erejét. Imával, zenével, képpel, játékkal segíti a látogatót, hogy ezen a 30 négyzetméteren ki tudja kapcsolni a hétköznapok zaját, meg tudja ismerni az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend mindennapjait. Nem akar ráerőltetni senkire semmit, mindenki úgy van jelen benne, ahogy jött. Annyira engedi be, amennyire ki tudja nyitni a szívét." 

                                                                                                                                                            




A busz állomásrendjéről itt olvashatnak: http://palosbusz.hu/helyszinek/
                                                                  





                                                                                           













Megjegyzések