Budapesten innen és túl II.: Programok vidéki és határon túli helyszíneken

Sok programunk Budapesten lesz, de ez nem jelenti azt, hogy vidéken, a határon túl vagy akár a Balaton mellett ne tudnának bekapcsolódni az Ars Sacra fesztivál iránt érdeklődők egy-egy programba. 

Ízelítőként kiemeltünk néhány olyan programot, melyek ezúttal Budapesten kívül lesznek elérhetőek.

Virrasztok - irodalmi est

#irodalom #határontúl #vajdaság 

2020. szeptember 17. | 19:00 óra

Szabadkai Kisboldogasszony Plébániatemplom


Bata János horgosi pedagógus, publicista, költő Megkopott táj című verseskötetének bemutató estje Torok Orsolya citerás, népdalénekes közreműködésével valósul meg Szabadkán. A délszláv háború gyötrelmes hangulatát magyarként megélő ember fájdalmáról szóló verseket a szabadkai Életjel Csáth Géza Művészetbaráti Kör versmondói adják elő.


További részletekért keresd fel az Ars Sacra honlapját!




Demjéni bornap az Ars Sacra jegyében

#kiállítás #bornap #demjén


2020. szeptember 19. | 10:30 óra

Páduai Szent Antal Katolikus templom



A kiállításnak a helyi katolikus templom ad helyet, ahol a a paraszti kultúra házi áldásainak tárgyi emlékei sorakoznának föl, mindezek mellett pedig Izer Istvánné, Király Zsiga- díjas népi iparművészünk papi viselet és oltári hímzett textiljei, valamint Dobi Mária borral festett képei. A borkultúrának egyházi vonatkozásban is fontos jelentése van, s ,,a Biblia szerint is, a bor felvidítja az ember szívét".


A részletes leírásért kattints IDE!

Mindszenthy József: Az édesanya című könyvének adaptációja

#püspökmolnári #színház #mindszenthyjózsef  


2020. szeptember 13. | 17:00 óra

Püspökmolnári Faluház


A dráma nem követi teljességében a bíboros sorsát, inkább az édesanyjával való kapcsolatát állítja középpontba. Ennek a kapcsolatnak voltak örvendetes, de fájdalmas momentumai is. Megjelenik benne a boldog, idilli gyermekkor, a papi pályán való felemelkedés, és természetesen megjelennek benne a börtönévek, az 1956-os forradalom eseményei, a kiszabadulás is.



További tematikus programajánlókért, hírekért, az Ars Sacra keretében megjelenített művészekkel készített beszélgetésért kövesd folyamatosan frissülő Facebook és Instagram oldalunkat, illetve látogasd meg a www.ars-sacra.hu honlapunkat, hogy megtaláld a Neked szóló programokat!







Megjegyzések