Budapesten Innen és túl III. - Programok vidéken és a határon túl

Sok programunk Budapesten lesz, de ez nem azt jelenti, hogy vidéken, a határon túl vagy akár a Balaton mellett ne tudnának bekapcsolódni az Ars Sacra fesztivál iránt érdeklődők egy-egy programba. 

Alábbiakban kiemeltünk  ízelítőként néhány olyan programot, amelyek Budapesten kívül elérhetőek.

Imi, mondj egy verset! - Csuja Imre önálló estje

#balatonszabadi #irodalom #előadóest 


2020. szeptember 12. | 18:30 óra

Balatonszabadi Református Templom


Csuja Imre Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, aki verssel él és versben gondolkodik kicsi gyerekkora óta, mely a színészi pályáján is végigkísérte.

Elhangzik: József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Radnóti Miklós, Arany János verseiből, valamint Babits Mihály Jónás könyve



Esztergomi Ünnepi Könyvhét

#esztergom #irodalom #könyvhét


2020. szeptember 11-13. | 10:00-21:00 óra

Szent Adalbert Központ


Érdemes ellátogatni az Esztergomi Könyvhétre, mert az irodalmi programok mellett tartanak trianoni konferenciát, lesznek koncertek, vagy akár művészettörténeti előadás is az esztergomi székesegyház építéséről. Akik szeretik a kezüket is lefoglalni, nem csak az elméjüket, arra is lehetőség nyílik a kézműves programok keretében!


A lélek hangjai - Vallásközi koncert

#nyíregyháza #zene #ökumenikus


2020. szeptember 17. | 18:00 óra

Millenniumi Református templom



Egy színpadon a református lelkész-operaénekes és a zsidó kántor – operaénekes. Közös énekükkel szállva együtt utazunk képzeletbe az ókori Jeruzsálembe, a középkori Európába, sétálunk az emancipáció közepén Budapesten, vagy körbenézünk a modern Izraelben. Vallásoktól függetlenül feledhetetlen élményt nyújt!

A program regisztrációhoz kötött! Kérjük regisztráljon itt: as.feszt@gmail.com



Pilinszky János: Azt hiszem

#bécs #film #pilinszky #irodalom #színház


2020. szeptember 19. | 19:00 óra

Collegium Pazmaneum


“Életpillanatokat és a bennünk a szövegek nyomán megfogalmazódott élményanyagot próbáljuk megmutatni, a zenének is nagyon fontos szerepe van, hiszen nem csupán aláfestő szerep jut neki, hanem átszövi a művészi tartalmat ugyanolyan valóságként, mint például a mozgás" – summázta előadásuk sokszínűségét Dóczy Péter, színházi előadás és az erről készült  film rendezője a Magyar Nemzet napilapnak. (2019.09.11.)


További részletek ITT.





További tematikus programajánlókért, hírekért, az Ars Sacra keretében megjelenített művészekkel készített beszélgetésért kövesd folyamatosan frissülő Facebook és Instagram oldalunkat, illetve látogasd meg a www.ars-sacra.hu honlapunkat, hogy megtaláld a Neked szóló programokat!



Megjegyzések