Fókuszban az Eucharisztia I.

2020 őszén került volna hazánkban megrendezésre az Eucharisztikus Kongresszus. Az esemény a járványhelyzetre való tekintettel jövőre lesz megtartva, de így sem maradnak eucharisztikus tartalmak nélkül az erre vágyók - az Ars Sacra fesztivál keretében számos program központi témája az Oltáriszentség, ezekből emeltünk ki négyet az alábbiakban.


Költészet, imádság: közelítések az Eucharisztiához

#előadás #irodalom 


2020. szeptember 15. | 18:00 óra

D18 Könyvesbolt és Kávézó


Szelestei Nagy László professzor úr előadása az Eucharisztia és a költészet kapcsolatáról. Az előadásban a vallásos irodalom és az ún. szépirodalom termékeit együtt tárgyalja az előadó. Mindkettőben áthallik egy másik világ, nevezzük azt fikciónak, vagy hitünk tárgyának. A műélvezet feltétele, hogy verset olvasván, képet nézvén teljes odaadással azokra figyeljünk.



Az Eucharisztia két évezred egyháztörténelmében

#előadás #egyháztörténet


2020. szeptember 15. | 18:00 óra

Budapest Történeti Múzeum - Vármúzeum (Gótikus terem)


Gárdonyi Máté Eucharisztiáról szóló átfogó előadása hatalmas időintervallumot ölel fel, végigvezet az oltáriszentség megjelenésének történetén. Az előadás többek között az Eucharisztikus Kongresszusok kialakulását és jelentőségét is taglalja - bár a következő kongresszusra jövő őszig kell várni, már most készülhetünk rá!


További részletekért keresd fel honlapunkat!

Eucharisztia a médiában és filmeken - online esemény

#előadás #média #film


2020. szeptember 15. | 17:00 óra

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtud. Kar


Lázár Kovács Ákos médiakutató, a PPKE BTK intézmény-vezetőjének előadása a 111-112-es előadóteremben.



Bali János előadása: Eucharisztia és a zene 

#előadás #eucharisztia 

2020. szeptember 18. | 19:00 óra

Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás Templom) Plébánia


Ha valaki szeretné egy kicsit máshogy is megismerni az Eucharisztiát, nem kell a 2021-re áttett Eucharisztikus Világkongresszusig várnia! Az idei Ars Sacra fesztivál keretén belül dr. Bali János Liszt-díjas művész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense az Eucharisztia és a zene kapcsolatát fogja bemutatni az ókortól napjainkig, többek között teológia, liturgiatörténeti, zenetörténeti és társadalomtörténeti szempontból.



További tematikus programajánlókért, hírekért, az Ars Sacra keretében megjelenített művészekkel készített beszélgetésért kövesd folyamatosan frissülő Facebook és Instagram oldalunkat, illetve látogasd meg a www.ars-sacra.hu honlapunkat, hogy megtaláld a Neked szóló programokat!




Megjegyzések