Fókuszban a zene! II.: Különleges zenei élmények a fesztiválon

Az Ars Sacra Fesztivál alatt rengeteg kulturális és művészeti kinccsel gazdagodhatnak  a résztvevők, azonban a legszínesebb repertoárt kórusokből és zenekarokból vonultatjuk fel. Ezekből segítünk most választani néhány olyan fellépő kiemelésével, akik még a különösen vájtfülű zenekedvelők számára is olyan élményt nyújtanak, amelyekkel csak ritka alkalmakkal van módunk találkozni.


Haydn: Krisztus hét szava a keresztfán - a Central European String Quartet koncertje

#klasszikus #koncert

2020. szeptember 18. | 19:00 óra

Alexandriai Szent Katalin templom


A Central European String Quartet tagjai, a négy virtuóz zenész, Bartha Mátyás, Soós Máté, Máté Győző és Szabó Judit különleges, feltűnően egységes formációvá álltak össze. Innovatív projektek, nemzetközi sikerek, izgalmas műsorok jellemzik munkájukat. Az előadásban a zenei tételek között Tóth Endre zenetörténész narrációját hallhatjuk.


A részletes műsorért keresd fel honlapunkat!

„Minden forrásom belőled fakad!” - Víz a zenében

#koncert #előadás 


2020. szeptember 12. | 17:00 óra

Bajót-Péliföldszentkereszt szalézi templom


Vonószenekari koncert, víz tematikában. A helyszínen a zenei program mellet sok víz köré szervezett más esemény is lesz, többek között a helyi forrás megáldása, előadás a megszentelt víz szerepéről.


Pathodia Sacra - Huygens zsoltárai (1647)

#régizene #zsoltár


2020. szeptember 20. | 19:00 óra

Budai Szent Flórián Görögkatolikus Templom


Részletek Constantijn Huygens 1647-ben, Párizsban kiadott Pathodia Sacra et Profana című kötetéből. Km.: Tóth Emese Gyöngyvér (ének), Juhász Gábor (theorba).



További tematikus programajánlókért, hírekért, az Ars Sacra keretében megjelenített művészekkel készített beszélgetésért kövesd folyamatosan frissülő Facebook és Instagram oldalunkat, illetve látogasd meg a www.ars-sacra.hu honlapunkat, hogy megtaláld a Neked szóló programokat!





Megjegyzések