Ismerd meg másképp: Válts nézőpontot!

Az Ars Sacra rendezvény célja, hogy kimozdítsa a résztvevőket a mindennapi gondolkodásmódból, lelküket és fantáziájukat megmozgassa, új felfedezésekre segítse őket a sokszínű programkínálaton keresztül. Éppen ezért arra is hangsúlyt fektettünk, hogy ezt a fajta nézőpont váltást együtt gyakorolhassuk: az alábbiakban olyan programokat mutatunk be, amelyek keretében új oldalai mutatkoznak meg a már ismertnek hitt valóságnak.

A Víziváros rejtett titkai - Szakrális séta a Vízivárosban 

 #séta

2020. szeptember 19. | 17:00 óra

Corvin tér


Sok kincs tárul elénk, amelyek mellett nap mint nap elsétálunk, de nem ismerjük történetét. Dr. Végh András, a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum igazgatója vezetésével végigjárjuk Víziváros szakrális emlékeit. Találkozó a Corvin téren, a templom melletti Lajos kútjánál.


Keresd az Ars Sacra piros angyalát!


Az eseményről bővebben ITT olvashatsz.


Ég és föld találkozása a korszerű templomépítészetben II. rész  

#fotókiállítás #építészet

2020. szeptember 12-20. | 10:00-17:30 óra

Evangélikus templom, Galéria


Gyukits Péter fotókiállítása a II. világháború utáni magyar templomépítészetből hoz el az Ars Sacra kiállítótermébe egy kis ízelítőt. A szakrális építészet itt bemutatott példái gyakran alig ismertek, pedig esztétikai, szakrális értékük mellett a helyi közösségek összetartó erejének is szép példái. A  művészi szemmel fotózott 120 templom sok szakmai kutatás és utazás árán kerülhetett most ilyen formájában a látogatók elé.


További részletek a honlapunkon!

Bali János előadása: Eucharisztia és a zene 

#előadás #eucharisztia 

2020. szeptember 18. | 19:00 óra

Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás Templom) Plébánia


Ha valaki szeretné egy kicsit máshogy is megismerni az eucharisztiát, nem kell a 2021-re áttett Eucharisztikus Világkongresszusig várnia! Az idei Ars Sacra fesztivál keretén belül dr. Bali János Liszt-díjas művész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense az Eucharisztia és a zene kapcsolatát fogja bemutatni az ókortól napjainkig, többek között teológia, liturgiatörténeti, zenetörténeti és társadalomtörténeti szempontból.



További tematikus programajánlókért, hírekért, az Ars Sacra keretében megjelenített művészekkel készített beszélgetésért kövesd folyamatosan frissülő Facebook és Instagram oldalunkat, illetve látogasd meg a www.ars-sacra.hu honlapunkat, hogy megtaláld a Neked szóló programokat!




Megjegyzések